Bangladeşli alim "Risale-i Nurlar sonsuz derinlikte bir deniz"
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Risale-i Nur Eğitim Programları devam ediyor.
Bu kapsamda 30 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında eğitime katılan Bangladeşli âlim ve meşayihe yönelik programın kapanış oturumu bugün İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda gerçekleşti.
İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce, kapanış programında vakfın dünya genelinde 200'e yakın üniversite ile iş birliği içinde olduğunu ve düzenlenen sempozyumlar hakkında bilgi verdi.
Hindistan, Pakistan ve Fas gibi ülkelerden akademisyenlerle iş birliği yaptıklarını belirten Yüce, İİKV'nin yeni projelerinden bahsetti. Toplantıda ayrıca Risale-i Nur’dan "manayı harfi" ve "manayı ismi" kavramları üzerinde duruldu.
Ayrıca, İslamî tebliğ ve irşad vazifesinin günümüz dünyasının ve insanın anlayışına uygun şekilde hikmetli ve Kur’ânî bir dille nasıl yapılabileceği konusunda bilgi verdi.
Bangladeşli alimler bu önemli konuyu gündeme getirdiği için vakfa teşekkürlerini ileterek, insanlığa yönelik kültürel ve ilmi faaliyetlerinin takdire değer olduğunu belirttiler.
Büyük alimlerden Şeyh Ebu’l-Hasan El-Nedvi’nin talebesi ve “Ahlam al-Sigâr” dergisinin baş yazarı Yahya El Nedevi, eğitim programının kendisi için çok faydalı geçtiğini şöyle ifade etti: "Bu hakikatleri daha önce hiç bir yerde bulamadım ve karşılaşmamıştım. Şimdiye kadar okuduğum ve ilim yolunda öğrendiğimden daha fazlasını Risale-i Nur’da öğrendim. Bu öğrendiklerimi öğrencilerimize ve çevremizdeki insanlara aktararak yaymak için elimden geleni yapacağım."
Bangladeşli âlim Şeyh Ruh-ül Emin El-Kasemi : “Risale-i Nur’dan çok istifade ettik Risale-i Nurlar gerçekten sonsuz derinlikte bir deniz gibidir. Bediüzzaman Said Nursi, sadece Türkler için değil, tüm ümmet için insanlık için bir nimettir.
O, insanlık için şerefli büyük bir miras ve letafetli bir servet bırakmıştır ve bu mirası tüm ümmetin bütün insanlığa yayması gerekmektedir.”
Şeyh Eşrefü’z- Zaman ise İstanbul’a yapılan bu ziyaretin Kur’anın bu asra bakan muhteşem bir tefsiri olan Risale-i Nur ile tanışmalarına vesile olduğunu, kendilerini gaflet uykusundan uyandırdığını ve bu hakikatleri yaymak için tüm gayretleri ile çalışacaklarını söyledi.
Son olarak Muhammed Zübeyir El-Ezheri, Risale-i Nur’un dayandığı kaynakların ne kadar sağlam ve köklü olduğunu ifade etti.
Kapanış programı sertifikaların takdim edilmesi ile sona erdi.