12. Bediüzzaman Sempozyumu Arapça Tebliğlerden Bazı Beyanlar

14.12.2021


Prof. Dr. Ammar Cidel / Cezayir Üniversitesi:

Risale-i Nur, imanı olmayanı iman dairesine girmeye davet eder. Taklidi iman sahibi olana tahkiki iman kazandırır. Tahkiki imanı elde eden kişinin ise kemalatta mertebe katetmesini sağlar. Kemalatta mertebe kateden kişiye ise tahkiki imanla daha nurani parlak kapılar açar.

Prof Dr. Abdurrahman Mega / Nijer İslam Üniversitesi Rektör Yardımcısı:

Ahlak ve iman kavramlarına geniş ve kapsayıcı anlam yükleyen ve bu ahlak ile imanın toplumun yükseliş ve çöküşündeki etkisini delil ve ikna ile anlatan ve bu zamanın nadide bir alimi olan ve Bediüzzaman lakabını hak eden Said Nursi'dir. 

Eseri Risale-i Nur ise toplum ahlakının düzelmesi için her yerde okutulmalıdır.

 

Hadda Meyhup / Cezayir Üniversitesi'nden Doktora Öğrencisi:

Bediüzzaman hazretlerinin imanı ele alışına baktığımızda diğer alimlerden farklı olarak bu kelimeye ve bu iman kavramına çok farklı yaklaştığını ve farklı manalar yüklediğini görürüz. Bunların en önemlisi ise: İman sadece uhrevi değil dünyevi kemalatın da esasıdır ve hem dünya hem de ahiretteki saadetin menbaı, hilkatin ve yaratılışın en yüksek gayesidir.

Prof Dr. Ümit el Müfti / Irak Salahaddin Üniversitesi:

Risale-i Nur mesleğinin kaynağı sünnet-i seniyedir. Ve sorunlara getirdiği çözümlere bakıldığında sünnete tam tabiiyet görürüz. Mesela peygamberimiz ve şeriat uygun olmayan bir şeyi men etse muhakkak onun alternatifini verir. 

Bediüzzaman hazretleri ve Risale-i Nur asrın içinde bulunduğu durumdan kaçmamış aksine bu asrın en büyük sorunlarına meydan okuyarak şeriatın gayelerine mutabık çözümler sunmuştur. Medeniyet mukayesesi buna örnek verilebilir.

Prof. Dr. Memun Jerrar / Ürdün'den :

“İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'na böyle güzel ve mükemmel bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ediyorum. Bu 12 sempozyumla bize şu sorunun cevabını vermiş oldu:

Üstadım biz burada yazıyoruz da kimse anlamıyor, okumuyor. Bu risaleleri kim okuyacak?

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı bütün dünyaya bu tür faaliyetler ile Risale-i Nur’u yayarak cevabını vermiştir”

Prof. Dr. Abdülaziz Bergut / Asya-Afrika Üniversiteler Birliği Başkan Yardımcısı:

“İstanbul İlim ve Kültür Vakfı her zamanki gibi yine mükemmel bir organizasyon yaptı. Bu 12. Sempozyum’un farkı ise katılımcıların Risale-i Nur’un derinliklerine inmeye başlamış olmasıyla bugüne kadar yapılan hizmetlerin neticesini almaya başladık.”

 Prof. Dr. Eşref Abdül Rafi / Pakistan İslam Üniversitesi:

“Asya-Afrika Üniversiteler Birliği Başkanı ve hocalarının bu organizasyona katılmaları bize şunu gösteriyor ki Risale-i Nur tüm insanlığın ihtiyacıdır.”