Barla, Kastamonu ve Emirdağ Yılları Sergisi (İzmir-2010)
Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi ile yakın talebelerinin hayatından önemli kesitleri içine alan ''Barla, Kastamonu ve Emirdağ Yılları'' Sergisi Balçova Termal Tesisleri'nde açıldı.Serginin açılışında konuşan Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce, bugün dünyada milyonlarca gönlü aydınlatan bir davanın doğuş yıllarını yad edip, o çileli yıllardan kalan hatıralarla hafızalarını bir kez daha tazelemek adına bir araya geldiklerini belirtti.1873-1960 yılları arasında yaşayan Bediüzzaman Said Nursi'nin bütün hayatının iman ve Kur'an hizmetiyle geçtiğini, hiçbir siyasi ve başka emeli, maksadı olmayan Nursi'nin Türkiye'nin kurtuluşu için savaşıp 1. Dünya Savaşı'nda Ruslara esir düştüğünü anlatan Yüce, sonraki yıllarda Said Nursi'in iman ve Kur'an hizmetlerindeki davranışının anlaşılmadığını ve hayatının sürgünlerde, hapislerde geçtiğini dile getirdi.
Serginin Said Nursi'nin hayatını, yakın talebelerini ve yazılan Risale-i Nur'ların telif yıllarını, baskıları, zulümleri anlattığını dile getiren Yüce, şöyle konuştu:''Bediüzzaman Said Nursi sergisini 11. kez açıyoruz. İki kez Almanya'da, 9 kez de Türkiye'de açtık. Bütün devlet yetkililerinin iştirakiyle açıldı. Gerçekten Risale-i Nur'un doğuş yıllarını ve Said Nursi'nin yaşamını anlatan sergi, insanları çok etkiliyor. İzmir, Manisa, çevre iller ve ilçelerinden gelen binlerce insan gözyaşları içerisinde burayı geziyorlar. Şu ana kadar açtığımız sergileri 120 bin kişi ziyaret etti.Risale-i Nur'lar tüm insanlığın imanının kurtulması için yazılmış ve bugüne kadar hiçbir menfi hadiseye sebebiyet vermemiş. Daima vatana, millete faydalı insanlar yetiştirmeye çalışmış. Bunların hayat hikayesini 20. yüzyılın başından bugüne kadarki süreci anlatıyor bu sergi. Bu kültür sanat sergisidir. Tarihimizi anlatan bir sergidir. Ciddi bir iman hizmeti yapmış olan zamanımızın en büyük İslam alimlerinden biri olan Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan bu sergi 2 Aralıka kadar, saat 10.00 ile 21.00 arasında açık kalacak.''
Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı ise bugünü, yarını anlamak isteyen kişinin Bediüzzaman'ı tanımadan bunu yapmasının mümkün olmadığını, Said Nursi'nin Osmanlı'nın son dönemlerinde Osmanlı aydını olarak İslam dünyasının içinde bulunduğu dertlere çare aradığını, bütün hayatını müspet bir hareket üzerine kurduğunu, hayatını ve talebelerini şiddetten, terörden, kaba kuvvetten arındırdığını ifade etti.İstanbul İlim Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Fırıncı ile Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Said Özdemir de o dönemle ilgili anılarını anlattı.Konuşmaların ardından Yüce, Akçalı, Fırıncı, Özdemir ve Bediüzzaman Said Nursi'yi gören kişiler, serginin açılışını birlikte yaparak, sergiyi gezdi.