Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebesi Merhum Said Özdemir Ağabey'i Vefatının 3. Sene-i Devriyesinde Rahmetle Yad Ediyoruz
Said Özdemir (1927-2016)
1927 yılında Siirt'in Tillo ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluk yılları orada geçti. Yedi sekiz yaşlarında iken ailesi ile birlikte Ankara’ya geldi... İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Ankara’da bitirdi. Diyanet’te memuriyete başlayan Said Özdemir,İslamiderslerden fıkıh, tefsir, kelam derslerini okur ve hitabette kendisini geliştirdi Diyanet’te vaiz olarak atandı. Daha sonra gezici vaiz kadrosuna dahil oldu.
Bediüzzaman Said Nursi hazretleriyle 1952 senesinde tanıştı ve o günden sonra son anına kadar iman ve Risle-i Nur hizmetleri ile meşgul oldu.
Said Özdemir'in hayatından son şahitler kitabından birkaç hatıra:
"Ankara'daki reklâm hâdisesi şöyle oldu.
Erzincanlı Refet Kavukçu kardeşe levhalara vecizeler yazdırdık. Bunları belediye otobüslerine astık, bir hafta kaldı. Garaja da astık. Garajda asılanların hâlen resmi vardır. Belediye işletme müdürü beni çağırdı. 'Siz ne yapmışsınız?' diye bana çıkıştı. Ben, 'Paramızla reklam yaptık' dedim. 'Alın paranızı' dedi. Levhaları istedim, vermedi. On beş sene sonra bir marangozhanede buldum. Hâlâ saklıyorum onları."
Radyoda Risale-i Nur Reklamı
"Radyo ilânı da şöyle oldu. Bir reklâm pusulası yazıp Radyo Dairesine götürdüm. Oradakiler normal olarak kelimeleri saydılar. Otuz kelime vardı. Üç gün çıkmasını istedim. Vakit olarak da herkesin evine döndüğü yemek ve istirahat vakti olan akşam 7-7.30 sıralarında olmasını istedim. Bu arada bütün kardeşlere haber verdik. Üstad da dinlemek için odasından arabaya inmişti. Saat gelince spiker, 'Risale-i Nur müellifi büyük İslâm mütefekkiri Said Nur. Sözler, Lem'alar, Mektubat, İşaratü'l-İ'caz, Asa-yı Musa çıkmıştır. İsteme adresi: 'PK 444, Ulus-Ankara'diye metni okudu.
"Ertesi gün herkes yine radyo başında. Fakat saat gelip geçmesine rağmen çıkmadı. Hemen Radyo idaresine gittim. 'Para verdiğimiz halde reklâmlarımız niçin çıkmadı?'diye sordum.
"Siz bizi aldatmışsınız. Köşkten bizzat Reisicumhur telefon etti. Bizi bir güzel payladı. Paranızı alın, bir daha olmaz' dediler. Fakat bu tek reklâmın büyük tesiri oldu. Birçok beraatlere vesile oldu. Mahkemede, 'Efendim devlet radyosunda reklâmı yapılan bir eser nasıl yasak olur?' diyorlardı. Hakim, Radyo Dairesinden sorunca, 'Evet yapıldı' diye cevap alınca beraat veriyorlardı."
Said Özdemir’in TRT Diyanet'te Yayınlanan Belgeseli:
Youtube